Het is bijna zo ver! Morgen vlieg ik naar Guatemala. Ondanks dat mijn vertrek zo dichtbij is, voelt het allemaal onwerkelijk.
Vorige week heb ik afscheid genomen van vrienden en familie en nog steeds lijkt het alsof ik ze volgende week zal zien. Het voelt alsof ik straks nog steeds in Nijmegen rond zal lopen, naar de bekende supermarkt ga en bij iedereen zo op bezoek kan gaan. Maar niets is minder waar.

Mijn avontuur begon met mijn sollicitatie bij de Week Nederlandse Missionaris. Van hen heb ik het positieve nieuws gekregen dat ik naar Guatemala mag gaan. Om mij hierop voor te bereiden heb ik in samenwerking met de SMA (Sociëteit Afrikaanse Missiën) het voorbereidingstraject doorlopen. Onderwerpen zoals missionaire identiteit, religie en culturele verschillen zijn aan bod gekomen. Wat mij het meest bij staat is hoe iedereen die ik in dit traject heb ontmoet, geraakt is door hun uitzending. Het was heel inspirerend om hen te horen vertellen over hun ervaringen.
Om dit hele avontuur mogelijk te maken, moest ik nog uitgezonden worden door een parochie. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat de parochiefederatie Tegelen, Steyl, Belfeld bereid was om de stap te nemen en mij uit te zenden.

Ik kijk ontzettend uit naar Guatemala. Ik ben benieuwd naar de mensen, de cultuur, het eten, het landschap en natuurlijk hoe ik mijn weg zal vinden. Het zal een enorme ommezwaai zijn, maar ik word er alleen maar reuze enthousiast van! Ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen.