Megan van den Heuvel (vanuit onze parochie federatie) was met een groep jongeren in Rome. Zij heeft wel een korte getuigenis voor ons geschreven.

Heiligverklaring John Henry Newman
‘ Afgelopen dagen zijn we in Rome geweest voor de heiligverklaring van de priesterJohn Henry Newman.

Samen met een groep jongeren hebben we een reis gemaakt om dit van dichtbij mee te mogen maken. Gedurende deze dagen hebben we geleerd over wie John Henry Newman was en wat de reden is dat deze Engelse priester en theoloog heilig verklaard werd.

Op zondag hebben we samen met Paus Franciscus en velen anderen, op het Sint Pietersplein, de heiligverklaring meegemaakt.
Op maandag mochten we dan in.. basiliek met een dankviering de heiligverklaring van John Henry Newman vieren.

Het waren bijzondere dagen, waarin we veel nieuwe mensen hebben leren kennen en samen in gebed verbonden waren. Het was een onvergetelijke gebeurtenis om met zoveel mensen samen hiernaartoe te leven, samen met Paus Franciscus de eucharistie te vieren en deze heiligverklaring mee te mogen maken in de prachtige stad Rome. We zijn zeer dankbaar voor de (nieuwe) Heilige John Henry Newman. ‘
Megan van den Heuvel