Marc Calo msp
Marc Calo mspPastoor

Fr. Marc Louie M. Calo, is geboren in 1983 en lid van de Filippijnse missie congregatie “Mission Society of the Philippines”. Hij is het tweede kind in een gezin met vier kinderen. Hij noemt thuis de steden van Butuan en Tandag, op het eiland Mindanao in het zuiden van de Filippijnen.

Als zestienjarige ging hij naar het MSP seminary in Tagaytay, Filippijnen. Hij studeerde filosofie op St. Paul Seminary Foundation, Silang, Cavite, Filippijnen. Als seminarist voor pastorale opleiding (2007-2009) werd hij naar het buitenlandse missie in het bisdom Auckland, Nieuw Zeeland gestuurd.

In 2011 voltooide hij zijn theologische studies aan de Divine Word School of Theology Tagaytay, een theologische school onderwezen door de missionarissen van Steyl (SVD paters). Het zelfde jaar werd hij priester gewijd.

In mei van 2012 arriveerde hij in Nederland. Hij heeft de afgelopen tijd op Grootseminarie Rolduc en in Venlo de Nederlandse taal geleerd, en hij heeft een inleiding in de Nederlandse Kerk en maatschappelijke en culturele situatie in Limburg eveneens op Rolduc gevolgd. Het bisdom Roermond is zijn eerste missie benoeming.

In 1 juni 2013 benoemde Bisschop Frans Wiertz hem als kapelaan in Venlo en als secretaris Missiezaken van het bisdom Roermond.  Vanaf november 2016 is hij pastoort van de parochiefederatie Tegelen, Steyl en Belfeld
In zijn vrije tijd speelt Fr. Marc graag basketbal bij Venlo Sport Crusaders.

Come Visit us This Weekend